Zupa krem z fasolki szparagowej z wołowiną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zielona fasolka szparagowa

    20 dkg
  • średnia pietruszka

    1 szt
  • średnia marchewka

    1 szt
  • Korzeń selera

    5 dkg
  • zielona część małego pora

    1 szt
  • Kucharek SMAK WIOSNY

    - do smaku
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    - do smaku
  • Pieprz biały mielony Prymat

    - do smaku
  • wołowina

    35 (chuda)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso dzielimy na 2 porcje. W garnku zagotowujemy wodę, wkładamy do wrzątku marchewkę (w całości) oraz mięso i gotujemy do momentu, aż będzie prawie miękkie. Następnie dodajemy drobno pokrojone pozostałe warzywa. Gotujemy całość na wolnym ogniu przez 10 minut (bez przykrycia). Wyjmujemy marchewkę i wołowinę. Mięso kroimy na mniejsze kawałki, marchewkę odrzucamy (można wykorzystać ją np. do sałatki). Zupę miksujemy, doprawiamy Kucharkiem, maggi oraz pieprzem. Przed podaniem układamy na zupie pokrojone mięso.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
krokodyl 29.06.2012 08:54
dobreee
koala 23.05.2012 15:14
mniamuśna
Renata16 20.04.2012 11:08
pyszna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat