Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA KREM Z DYNI Z MLECZKIEM KOKOSOWYM I IMBIREM
Kroki postępowania
Jednym z nich są dynie. Piękne i pomarańczowe.
Można je wykorzystywać w naprawdę wielu postaciach.
Ja osobiście bardzo ją lubię i często gości na moim stole.
Prawda,że piękna?
Proponuję dziś pyszną i pomarańczową zupę krem z dyni z mleczkiem kokosowym z dodatkiem świeżego imbiru.
Jest sycąca, lekka i naprawdę pyszna.
Dynię obrałam ze skórki, wyjęłam z niej pestki i również pokroiłam na kawałki.
Daje on rewelacyjny lekki i orzechowy smak.
Posoliłam do smaku.
Kolej na mleczko kokosowe.
Daje cudowny kokosowy smak i rewelacyjnie sprawdza się w zupach i sosach.
Można zamiast niej użyć bulionu.
Przykryłam i gotowałam około 20 minut.
Warzywa powinny być miękkie.
Mleczko kokosowe jest dosyć tłuste ale dla lubiących można dodać kleks śmietany.