Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z czosnku
Dziś w roli głównej czosnek - w związku z tym, że o przeziębienie teraz bardzo łatwo - zupka cudownie rozgrzewa i co ja tu będę dalej mówić - jest przepyszna i zdrowa :) Moja pierwszoklasistka zajada ją ze smakiem :) Zaczynamy!
Wrzucamy masło do garnuszka, jak się roztopi dodajemy kolejno w odstępach 3 minutowych (pokrojone w kostkę) : ziemniaki, seler, pietruszkę, marchewkę, por, Dusimy na średnim ogniu 3 minutki. Czosnek siekamy w talarki i wrzucamy do warzyw na kolejne 3-4 minuty. Teraz zalewamy wszystko bulionem i gotujemy pod przykryciem 15-20 minut. Blendujemy i dodajemy śmietankę. Przyprawiamy. Dekorujemy łyżką jogurtu, Płatkami migdałów (wcześniej prażymy je na suchej patelni ) i listkiem bazylii. :)