zupa-krem z cukinii i zielonych szparagów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    800 g
  • szparagi zielone

    150 g
  • serek topiony

    1 szt
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • czosnek ząbki

    1 ząbek
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do garnka. Szparagi umyć, pokroić na większe kawałki, wrzucić do cukinii. Zalać szklanką wody, dorzucic przekrojony duży ząbek czosnku i dusić całość do miękkości pod przykryciem. Gdy warzywa będą już miękkie, dodać serek topiony. Całość zmiksować. Zupa powinna mieć konsystencję średnio gęstego kremu. Doprawić gałką, solą i pieprzem. Podawać z grzaneczkami. Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paniusiaewa 08.09.2016 15:51
Zan to, polecam, pychotka
Ada-Gaba 16.07.2014 20:51
smaczna propozycja, moje smaki
ppaulina 16.06.2014 21:57
musi być pyszna taka zupka
Grazyna0211 09.05.2014 13:29
smaczna zupa
V_kuchareczka 09.05.2014 11:49
pyszna zupka
Magula 09.05.2014 09:57
takiego kremu jeszcze nie jadłam
MarchiochaKucharzy 09.05.2014 09:24
lubię takie przepisy- mixy:)
Edith85 09.05.2014 08:22
bardzo lubię
Krystyna32 09.05.2014 06:51
wygląda pysznie
w mojej kuchni 09.05.2014 00:43
moje smaki jak lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat