Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa-krem z cukinii i zielonych szparagów

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 800 g
szparagi zielone 150 g
serek topiony 1 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczki
czosnek ząbki 1 ząbek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zupa-krem z cukinii i zielonych szparagów

Cukinię obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do garnka. Szparagi umyć, pokroić na większe kawałki, wrzucić do cukinii. Zalać szklanką wody, dorzucic przekrojony duży ząbek czosnku i dusić całość do miękkości pod przykryciem. Gdy warzywa będą już miękkie, dodać serek topiony. Całość zmiksować. Zupa powinna mieć konsystencję średnio gęstego kremu. Doprawić gałką, solą i pieprzem. Podawać z grzaneczkami. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 08.09.2016 15:51
Zan to, polecam, pychotka
Ada-Gaba 16.07.2014 20:51
smaczna propozycja, moje smaki
ppaulina 16.06.2014 21:57
musi być pyszna taka zupka
Grazyna0211 09.05.2014 13:29
smaczna zupa
V_kuchareczka 09.05.2014 11:49
pyszna zupka
Magula 09.05.2014 09:57
takiego kremu jeszcze nie jadłam
MarchiochaKucharzy 09.05.2014 09:24
lubię takie przepisy- mixy:)
Edith85 09.05.2014 08:22
bardzo lubię
Krystyna32 09.05.2014 06:51
wygląda pysznie
w mojej kuchni 09.05.2014 00:43
moje smaki jak lubię
norweska20 09.05.2014 00:03
chętnie bym jej skosztowała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak