Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z brokuła z orzechami włoskimi

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brokuł 1 sztuka
cebula 1 średnia
oliwa 2 łyżki
kostka rosołowa 1 sztuka
woda 1 litr
marchew 1 duża
Pieprz czarny Prymat w młynku
lubczyk 1 łyżka posiekanego
kiełki rzodkiewki na wierzch
orzechy włoskie na wierzch
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z brokuła z orzechami włoskimi

Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć na niej drobno posiekaną cebulę.
W litrze wody gotować przez 15 min gotować marchew pokrojoną w kostkę, liście laurowe, ziele angielskie. Po tym czasie dodać kostkę rosołową i brokuła. Gotować 10 min. Przelać do garnka podsmażoną cebulę razem z oliwą. Przyprawić zupkę solą i pieprzem, dodać lubczyk. Gotować jeszcze 5 min.
Zdjąć z ognia, zblendować dokładnie. Podawać na głębokich talerzykach, z kiełkami rzodkiewki na wierzchu i orzechami włoskimi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 04.03.2014 08:44
nie jadłem takiej
jozefinach 31.03.2013 12:23
Uwielbiam zupy kremy.
Pomocnik 23.03.2013 11:22
ale fajna zupka
Stenka 23.03.2013 08:20
ciekawy pomysł z tymi orzechami
joanna__s 22.03.2013 19:20
Krem z brokułów robię dość często, ale jeszcze nigdy nie dodawałam orzechów włoskich. Chyba czas spróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak