Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa - krem "Rembrandt"

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 700 ml
groszek zielony 25 dag
margaryna
mąka pszenna 1-2 lyżki
papryka konserwowa 2 łyżki
śmietana 18 proc 2/3 szkl
ser żółty 10 dag
żółtko jajek 1-2 szt
natka pietruszki
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa - krem "Rembrandt"

Groszek przebrać, opłukać, zalać wrzącym wywarem, ugotować, przetrzeć. Tłuszcz rozgrzać, dodać mąkę, zasmażyć nie rumieniąc, połączyć z przecierem z groszku, papryką zmieloną, śmietaną i startym serem, gotować kilka minut, następnie lekko przestudzić, wymieszać z żółtkami i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku. Podawać z groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak