Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

zupa krem orzechowo-migdałowa pikantna

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
15 dkg
cebula
1 szt
marchewka
1 szt
czosnek
2 ząbki
Goździki całe Prymat
1 szt
Sklep Prymat
pietruszka zielona
1 gałązka
tymianek
1 gałązka
bulion
3 szklanki
płatki migdałowe
3 łyżki
cebula czerwona
1 szt
masło
1 łyżka
śmietana
1/2 szklanki
żółtko surowe
1 szt
sól
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
2 ziarenka
Sklep Prymat
orzechy włoskie
1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa krem orzechowo-migdałowa pikantna

Marchewkę i czosnek obieramy,w cebulę wbijamy gozdzik,filet myjemy,wszystko wkładamy do rondla,zalewamy gorącym bulionem,dodajemy ziarenka pieprzu,zieloną pietruszkę,tymianek i gotujemy na małym ogniu 40 min.Mięso wyjmujemy a wywar przecedzamy.Czerwoną cebulę i dwa ząbki czosnku obieramy i drobno kroimy,szklimy na maśle,wrzucamy orzechy i płatki migdałowe i chwilę smażymy mieszając.Łączymy z przestudzonym wywarem i pieprzem,miksujemy na jednolity gładki krem,gotujemy i doprawiamy do smaku solą.Śmietanę mieszamy z żółtkiem i zaciągamy nią zupę i podgrzewamy.Ugotowane mięso można pokroić w kostkę i dodać do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 17.07.2011 09:11
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak