Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem grzybowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 25 dag
mleko 1 szklanka
cebula biała 2 szt
czosnek 2 ząbki
bulion warzywny 3 szklank
sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku
oliwa
grzyby suszone 1 szklanka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem grzybowa

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę , a pieczarki w plasterki i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę czosnek.
Krok 1 - Zupa krem grzybowa foto
2
Zalewamy bulionem warzywnym, mlekiem oraz suszonymi grzybami razem z wodą w której się moczyły i gotujemy przez około 40 minut.
Krok 2 - Zupa krem grzybowa foto
3
Gdy grzyby będą już miękkie, przygotowany wywar miksujemy na krem. Podajemy np. tak jak ja z grzankami ziołowymi lub drobnym makaronem
Krok 3 - Zupa krem grzybowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mitek111 31.01.2014 15:32
pyszna i pachnąca
Rafał10 31.01.2014 14:41
uwielbiam krem z grzybów, chodź nigdy nie wygląda on bardzo apetycznie (mam też w przepisach u siebie i nie jestem zbytnio zadowolona z jego wyglądu) to jest MEGA smaczny!!!
idealme 31.01.2014 14:06
najlepsza z prawdziwków :))
krystyna330 31.01.2014 12:30
ale smakołyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak