Zupa koperkowa z makaronem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koperek

    2 pęczki
  • marchewka

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • por (biała część)

    1 szt
  • rosół warzywny

    1 l
  • makaron drobny

    10-15 dag
  • mleko

    1 szk
  • żółtko jajek

    1 szt
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron zagotować, odcedzić. Marchewkę, pietruszkę i por pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do rosołu i zagotować. Koperek posiekać i dodać do zupy. Mleko wymieszać z żółtkiem i wlać do zupy, wymieszać. Dodać makaron i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 22.07.2013 07:34
pyszna, uwielbiam koperek
Granita 01.06.2013 10:32
super sprawa
olkaaa 11.02.2013 14:13
uwielbiam ją
aga130982 20.10.2012 08:45
mniam
aga130982 20.10.2012 08:45
mniam
barbara11561 10.09.2012 19:59
pyszna zupka
jeta72 29.07.2012 23:52
pysznosci
alaaa 05.02.2012 17:40
zupa palce lizać
Ewelina38 10.01.2012 13:42
pyszna zupka, robię podobną
Magdalena1110 29.11.2011 21:58
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat