Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowa z indykiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone indycze 500 g
cebula 1 szt duża
oliwa 2 łyżki
marchewki 2 szt
seler korzeniowy 1 mały
pietruszka 1 szt
gorąca woda 1,2 l
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt
ryż 4 łyżki
koperek 1 duży pęczek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa z indykiem

Cebulę siekamy i razem z mięsem podsmażamy na oliwie (mięso podczas smażenia rozdrabniamy widelcem). Następnie dodajemy starte na dużych oczkach warzywa. Chwilę podsmażamy ,solimy i zalewamy gorącą wodą. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Zagotowujemy ,zmniejszamy płomień ,wsypujemy ryż. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 20 min. ,od czasu do czasu mieszając. Na koniec wrzucamy posiekany koperek. Zdejmujemy z ognia i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luna76 28.04.2015 16:45
super!!! zgłodniałam na sam widok :)
aginaa 28.04.2015 11:18
fajna zupka
Asik32 28.04.2015 11:15
zupka kusi swoim wyglądem do zjedzenia:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak