Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna
ćwiartki z kurczaka
ziemniaki
koperek
Kucharek przyprawa uniwersalna
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa

Kroki postępowania

1
Warzywa obieramy, myjemy, dodajemy ćwiartkę z kurczaka, zalewamy wodą i nastawiamy wywar. Kiedy zaczyna się gotować dodajemy przyprawę kucharek
Krok 1 - Zupa koperkowa foto
2
Kiedy mięsko będzie już miękkie, przecedzamy wywar. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki.
Krok 2 - Zupa koperkowa foto
3
Marchewkę z wywaru tarkujemy na grubych oczkach lub kroimy w kostkę. Dodajemy do zupy kiedy ziemniaki będą miękkie.
Krok 3 - Zupa koperkowa foto
4
Na koniec wrzucamy posiekany koperek i zdejmujemy z gazu. Zabielamy śmietaną. Smacznego :)
Krok 4 - Zupa koperkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 05.07.2014 12:49
pyszna i lekka zupa:)
Agnieszka-87-25 05.07.2014 08:39
super pycha
engie23 05.07.2014 06:14
najlepsza chłodna na gorące dni
Bernadeta1 04.07.2014 22:54
smaczna taka zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak