Zupa kminkowa

Zupa kminkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z mięsa

    1,5 litra
  • kminek

    4 dag
  • masło

    dag
  • mąka

    2 łyżki
  • woda

    200 ml
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zupa kminkowa

Wodę należy zagotować i dodać do niej kminek, całość gotować przez kilka minut. Do kminku należy dodać wywar z mięsa i dalej gotować. Z mąki i masła należy przygotować zasmażkę, rozprowadzić ją odrobiną wywaru i zaprawić nią zupę. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

IKrakowianka 21.08.2012 14:34
Ciekawy przepis
szajba2 16.04.2011 19:23
można by spróbować
Barbara55 26.02.2011 14:18
nie kojarzę smaku kminku, ciekawe jak taka zupa smakuje?
kielcok1 07.02.2011 15:40
kminku nie lubię
rakow2
rakow2 06.12.2010 14:36
za kminkiem nie przepadam
aginaa 20.06.2010 13:08
nie lubie kminku, ale o zupie kminkowej pierwsze slysze
Iwusia 16.06.2010 17:10
Pyszna zupka !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat