Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa klopsowa z ogórkiem konserwowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
jajko 1 szt.
ząbki czosnku 3 szt.
bulion warzywny 2 litry
cebula 2 szt.
masło 1 łyżka
papryka czerwona 2 szt.
pieczarki 25 dag
ogórki konserwowe 10 szt.
mąka pszenna 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
natka pietruszki 2 pęczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa klopsowa z ogórkiem konserwowym

Bulion zagotowujemy. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle. Ogórki kroimy w półplasterki a paprykę w kostkę. Dodajemy do cebuli i smażymy do miękkości. Do mięsa dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, tartą bułkę. Mieszamy i kształtujemy małe klopsiki. Wrzucamy je do bulionu i gotujemy ok. 5 min. Następnie dokładamy warzywa. Po 15 minutach dodajemy śmietanę i zagęszczamy zupę mąką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Danie podajemy posypane natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 07.09.2016 14:00
wygląda bardzo apetycznie
Ewelina1991 06.09.2016 16:02
pożywna zupka
Habibi 06.09.2016 13:03
pięknie wygląda ta zupka :)
AZgotuj 06.09.2016 10:07
bardzo apetyczna zupa :)
Motorek 06.09.2016 09:56
fajna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak