Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kapuściana z ryżem i wieprzowiną

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka 1 szt
biała kapusta pół szt
ryż brązowy 150 g
ziele ang 5 szg
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
seler kawałek
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kapuściana z ryżem i wieprzowiną

Golonke myjemy dobrze, wrzucamy do garnka, dodajemy brązowy ryż, ziele angielskie, liść laurowy i gotujemy ok 45 min. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Selera obieramy i kroimy w kostkę. Kapustę oczyszczamy z zewnętrznych liści, wycinamy głąb i szatkujemy dość grubo. Warzywa wrzucamy do zupy i gotujemy jeszcze ok 15 min aż będą miękkie. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Mięso odkrajamy od kosci, kroimy w mniejsze kawałki i z powrotem wrzucamy do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marcin Vw1 30.07.2012 17:00
wyglada ciekawie
edita15 30.07.2012 16:48
lubię taką!
tom 30.07.2012 16:43
ciekawy smak zupki ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak