zupa kapuściana z kaszą manną

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 łyzka
  • kasza manna

    3 łyzki
  • mąka z pełnego przemiału

    1 łyzka
  • wywar z jarzyn

    2 l
  • śmietana

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżeczka
  • kapusta

    1 posiekana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

rozgrzewam margarynę w rondlu, przyrumieniam kaszę i mąkę, dodaję kapustę i obsmażam, aż zmięknie, dolewam wywar i gotuję 30 minut, nakładam trochę masła i śmietany do talerzy i zalewam zupą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 20.08.2012 12:11
pycha
sznycel 19.08.2012 19:19
jestem jej miłośniczką

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat