Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa kapuściana z kaszą manną

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 1 łyzka
kasza manna 3 łyzki
mąka z pełnego przemiału 1 łyzka
wywar z jarzyn 2 l
śmietana 1 łyżka
masło 1 łyżeczka
kapusta 1 posiekana

Przepis i sposób przygotowania na: zupa kapuściana z kaszą manną

rozgrzewam margarynę w rondlu, przyrumieniam kaszę i mąkę, dodaję kapustę i obsmażam, aż zmięknie, dolewam wywar i gotuję 30 minut, nakładam trochę masła i śmietany do talerzy i zalewam zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 20.08.2012 12:11
pycha
sznycel 19.08.2012 19:19
jestem jej miłośniczką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak