Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowo - brokułowa z groszkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 1.5 - 2 litry
ziemniaki 3 sztuki
kalafior 1 mały
brokuł
marchewki 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
groszek zielony 1/2 szklanki
seler naciowy
kwaśna śmietana 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
koper
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowo - brokułowa z groszkiem


Do wywaru dodać przyprawy i pokrojone ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i seler. Gotować kilka minut.
Brokuły i kalafior podzielić na różyczki, kalafior dodać do zupy a po chwili brokuł i młody zielony groszek. Ja dodaję w tym momencie nie krojoną nać selera i gałązkę kopru.
Gdy warzywa zmiękną dodać śmietanę rozmieszaną z niewielką ilością zupy. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem można posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 28.06.2015 16:25
Bardzo smakowita!
Koper 28.06.2015 15:23
Lubię takie zupy z sezonowych warzyw, to jest właśnie prawdziwy smak lata...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak