Zupa Kalafiorowa z Ryżem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udko

    1 sztuka
  • koperek świeży

    2 łyżeczki
  • mąka

    1 łyżka płaska
  • Wywar z rosołu

    2 litry
  • śmietana

    2 łyżki
  • sól

    szczypta
  • pieprz

    do smaku
  • ryż

    4 łyżi
  • zupa kalafiorowa mrożonka

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do wywaru z rosołu ( mi został z wczoraj ) dodać 1 udko. Gotować około 20 min. Po 20 min wsypać zupe morożoną kalafiorową ( Ja kupiłam z Hortexu ). Gotować około 15 min. Po tym czasie dodać 4 płaskie łyżki ryżu i koperek. Gotować do miękkości. Następnie wyciągamy z zupy udko, skubiemy i siekamy. Pokrojone z powrotem wrzucamy do zupy. Podbijamy mąką i śmietaną. ( do kubka wsypujemy 1 łyżkę mąki i dolewamy zimnej wody, mieszamy blenderem, następnie dodajemy szczyptę soli i 2 łyżki śmietany, znowu mieszamy. Dolewamy do zupki, którą wcześniej zdejmujemy z ognia).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jogobella231 10.03.2011 10:32
pycha
matii6 13.11.2010 20:34
pycha, bardzo lubię
monika156 11.11.2010 15:44
pycha
Kate131 11.11.2010 10:09
Pycha, u mnie tez kalafiorowa była:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat