Zupa kalafiorowa z ryżem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 mały
  • marchew

    2 duże
  • seler

    1 mały
  • natka pietruszki

  • koper

  • ziemniaki

    kilka średnich
  • skrzydełka kurczaka

    1/2 kg
  • Kucharek

  • śmietana

  • ryż

    100 g paraboliczny
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skrzydełka umyć, zalać zimną wodą, dodać kucharka i ugotować wywar - odcedzić.
Kalafiora podzielić na różyczki, marchewkę i seler pokroić w kostkę.
Posiekać zieleninkę. Warzywa dodać do wywaru, dosypać ryż i gotować wszystko ok.20 minut.
Doprawić do smaku pieprzem i śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
katarzynagotuje 26.08.2013 18:22
Bardzo lubię taką zupkę : D
Konczi 26.08.2013 14:24
smaczna zupka
Czarnula87 26.08.2013 14:17
moja ulubiona

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat