Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa z migdałami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 600 g
sól
rosół 1 litr
migdały 50 g
wino białe wytrawne 2 łyżki
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sok z cytryny
śmietana 12% 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa z migdałami

Kalafior gotuj ok 20 min,dopraw solą.Odlej wodę i zmiksuj go ,wlej rosół i gotuj kilka min.Zmiel migdały i dodaj do zupy,wlej wino,dopraw.Zagęszcz śmietaną.Podawaj zupę posypaną całymi migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak