Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa z marchewką i groszkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1 mały
marchewka z groszkiem 1 puszka
sól 1 łyżka
kostka rosołowa 1,5
śmietanka 12-procentowa 100 ml
mąka 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa z marchewką i groszkiem

Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki, płuczemy i przekładamy do garnka. Wlewamy ok. 1,5 litra wody i wsypujemy łyżkę soli, po czym gotujemy. Gdy kalafior zacznie robić się miękki to wsypujemy odcedzoną z zalewy marchewkę z groszkiem i dodajemy kostkę rosołową. Zagotowujemy. Na koniec wlewamy śmietankę wymieszaną z mąką, po czym zupę doprowadzamy do wrzenia. Porcję zupy wylewamy na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 01.10.2014 10:13
takie zupy bardzo lubię
Mel Kimbra 30.09.2014 22:56
spróbuję na pewno.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak