zupa kalafiorowa z listkiem laurowym Prymat

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalfior

  • mąka

    3 łyzki
  • margaryna

    1 łyzka
  • wywar z warzyw

    2 l
  • śmietana

    2 łyżki
  • ekstrakt drożdżowy

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kalfior dzielę na różyczki, odcinam łodygę, a różyczki gotuję. Mąkę przyrumieniam na rozgrzanej margarynie, dodaję łodygi kalafiora pokrojone na małe kawałki i obsmażam. wlewam wywar, solę i gotuję 45 minut. Odcedzam. Dodaję ugotowane różyczki, trochę ekstraktu drożdżowego i podprawiam śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 20.08.2012 12:09
pycha
sznycel 19.08.2012 19:27
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat