Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa z koperkiem i pęczakiem

4.0
(28)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
marchewka 1-2 szt
pietruszka 1 szt
koperek 1/2 pęczka
rosół 2 litry
majeranek, pieprz, sól
ziemniaki 2 szt
pęczak 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa z koperkiem i pęczakiem

Kalafiora umyć, podzielić na cząstki. Włożyć do rosołu (możemy użyć rosołu lub wody z kostkami). Marchewki, ziemniaki i pietruszkę pokroić w kostkę, dodać do zupy. Wsypać pęczak, oraz połowę koperku. Gotować do miękkości, doprawić do smaku, posypać koperkiem i pietruszką. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 05.09.2012 09:46
pyszna jest
owocówka 01.01.2012 09:12
mniam
mala2021 29.03.2011 16:32
pycha
Małgorzata106 08.02.2011 18:33
pycha
Mariposas 18.01.2011 21:00
też taką robię
Kate131 17.01.2011 16:51
pyszna.polecam
Ewelina47 17.01.2011 12:16
wygląda super a jak smakuje ?
Jaheira11 28.12.2010 21:30
bardzo smaczna
IlonaAlbertos 12.11.2010 16:31
Uwielbiam kalafior, a w zupce... pychotka.
Ewelina45 11.11.2010 15:35
pycha
mehia 11.11.2010 11:42
pyszna :)
Margo1 11.11.2010 10:28
bardzo dobra , nawet mam zamrożone kalafiory to zrobię
Joanna132 11.11.2010 10:19
lubię z taką kaszą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak