Zupa kalafiorowa z koperkiem i pęczakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt
  • marchewka

    1-2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • koperek

    1/2 pęczka
  • rosół

    2 litry
  • majeranek, pieprz, sól

  • ziemniaki

    2 szt
  • pęczak

    1 garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafiora umyć, podzielić na cząstki. Włożyć do rosołu (możemy użyć rosołu lub wody z kostkami). Marchewki, ziemniaki i pietruszkę pokroić w kostkę, dodać do zupy. Wsypać pęczak, oraz połowę koperku. Gotować do miękkości, doprawić do smaku, posypać koperkiem i pietruszką. Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 05.09.2012 09:46
pyszna jest
owocówka 01.01.2012 09:12
mniam
mala2021 29.03.2011 16:32
pycha
Małgorzata106 08.02.2011 18:33
pycha
Mariposas 18.01.2011 21:00
też taką robię
Kate131 17.01.2011 16:51
pyszna.polecam
Ewelina47 17.01.2011 12:16
wygląda super a jak smakuje ?
Jaheira11 28.12.2010 21:30
bardzo smaczna
IlonaAlbertos 12.11.2010 16:31
Uwielbiam kalafior, a w zupce... pychotka.
Ewelina45 11.11.2010 15:35
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat