Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa z koperkiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 4
włoszczyzna
kalafior
ziemniak 3
koper świeży
śmietana 12-procentowa
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa z koperkiem

Skrzydełka z kurczaka wkładamy do garnka i gotujemy ok. 30-40minut.
Gdy wywar będzie gotowy, włoszczyznę kroimy w kostkę razem z ziemniakami i wrzucamy do garnka razem z zielem angielskim i liściem laurowym. Następnie wrzucamy różyczki kalafiora i wszystko gotujemy do miękkości. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, zabielamy śmietaną, na koniec siekamy świeży koperek i dodajemy do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 14.07.2013 21:15
pycha zupka
Bernadeta1 18.06.2013 11:31
lubię taką zupkę
Ada-Gaba 13.06.2013 11:37
pyszna zupka
Alex_M 25.05.2013 10:33
smaczna zupka :)
galo90 21.05.2013 12:42
bardzo apetyczne!
lawenda 07.05.2013 18:08
przepyszne!
Janina 06.05.2013 16:53
Bardzo lubię kalafiorową
msmors 06.05.2013 14:41
smaczna zupka
wiola333 06.05.2013 13:10
bardzo apetyczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak