Zupa kalafiorowa na króliku z grysikiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • królik

    50 g
  • kalafior

    2-3 różyczki
  • marchew

    1 duża
  • natka pietruszki

  • grysik

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa kalafiorowa na króliku z grysikiem foto
Mięso opłukać i ugotować – ja miałam kawałek z pleców królika (bardzo mięsisty). Gdy mięso będzie już dosyć miękkie dodać obraną i opłukaną marchewkę, umyty kalafior. Gotować aż wszystko będzie miękkie.
Krok 2 - Zupa kalafiorowa na króliku z grysikiem foto
Marchewkę i kalafiora rozgnieść widelcem. Natkę pietruszki umyć i drobno posiekać.
Krok 3 - Zupa kalafiorowa na króliku z grysikiem foto
Mięso wyłowić, obrać, i drobno posiekać.
Krok 4 - Zupa kalafiorowa na króliku z grysikiem foto
Mięso połączyć z marchewkę w wywarze na którym się gotowały. Zagotować i wsypać grysik- gdyby zupka wyszła nam za gęsta można dolać troszkę wody lub rosołu.
Krok 5 - Zupa kalafiorowa na króliku z grysikiem foto
Chwilę pogotować ciągle mieszając. Posypać natką pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat