Zupa kalafiorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt
  • bulion drobiowy

    1 szt
  • kostka warzywna

    do smaku
  • marchew

    1 szt
  • seler

    1/2 szt
  • śmietana 18 proc

    1/2 szklanki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować utartą na tarce o grubych oczkach marchewkę i seler z bulionem i kostką warzywną. Do gotującego się wywaru wrzucić kalafior w różyczkach. Gotować aż będą miękkie warzywa. Doprawić solą i pieprzem. Na sam koniec dodać śmietany.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 01.02.2013 15:49
smaczna zupa
artur7 02.04.2012 06:39
dobre
Barbara/zuza22_85 31.01.2012 14:05
bardzo dobra
Ania67 01.12.2011 22:47
uwielbiam kalafiorowa
Żaneta1 27.11.2011 16:55
pyszna
Marek6 16.09.2011 00:20
super
kotlet 23.08.2011 23:38
to coś dla mnie :)
smakoszek 20.08.2011 09:59
pyszna
Magdalena1110 22.06.2011 07:03
pycha
m1monika 08.05.2011 22:38
pyszna zupka :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat