Zupa kalafiorowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 sztuka
  • bulion warzywny

    1,2 litra
  • ziemniaki

    50 dag
  • Pieprz zielony ziarnisty Prymat

  • śmietana

    100 ml
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • cebula

    1|4 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Kalafiora myjemy i dzielimy na różyczki. Do gotującego się bulionu włożyć ziemniaki, obraną cebulę oraz kalafiora. Gotujemy do miękkości warzyw. Natkę pietruszki posiekać. Śmietanę rozprowadzić w zupie, doprawić pieprzem, ewentualnie solą. Posypać natką pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
krysia50 14.11.2010 14:03
Pyszna kalafiorowa.
Goya 13.11.2010 22:47
lubię taką

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat