Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 tacka
kalafior 0,5 szt.
pietruszka 1 gałązka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
czosnek 1 ząbek
ziemniaki 0,5 kg
śmietana 3 łyżki
kostka rosołowa 3 szt.
woda 4 l.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa

Warzywa z włoszczyzny obrać i umyć. Ziemniaki pokroić w kostkę i razem z warzywami wrzucić do garnka. Kalafiora umyć i poodcinać różyczki. wrzucić do garnka z warzywami. zalać 3/4 dużego garnka wodą. Wrzucić 3 rosołki, pietruszkę, czosnek,pieprz. gotować do miękkości ziemniaków i kalafiora aż powstanie kalafiorowy wywar, a woda odparuje do ok. połowy garnka. Gdy warzywa będą miękkie wyciągnąć chochelką ok. 3/4 ziemniaków i kalafiora. Resztę zupy zmiksować blenderem aż powstanie jednolita konsystencja. Dodać 3 duże łyżki śmietany, wymieszać i wrzucić z powrotem ziemniaki i kalafior. Zagotować i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak