Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 2 sztuki
kalafior 1 główka
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
śmietana 12% 2 łyżki
koperek
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa

Do zimnej wody wrzucić mięso na wywar, liść laurowy oraz ziele angielskie. Gotować na wolnym ogniu. Ziemniaki i marchew obrać, pokroić a kalafior podzielić na różyczki. Do gotującego się wywaru dodać najpierw ziemniaki i marchew a pod koniec kalafior. Śmietanę wymieszać z niewielką ilością zupy, a następnie dodać do całej reszty. Na koniec zupę przyprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak