ZUPA KALAFIOROWA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 sztuka
  • marchew

    3 sztuki
  • ziemniaki

    5 sztuk
  • szponder

    30 dkg
  • śmietana

    6 łyżek
  • mąka

    1 łyżka
  • ziele angielskie

    3 sztuki
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mięsa dodaję ziele angielskie i gotuję przez 15 minut. Następnie odcedzam wywar i umieszczam w nim pokrojone ziemniaki i marchewkę oraz różyczki kalafiora i rozdrobnione mięso po czym gotuję, aż warzywa będą miękkie.
Następnie dodaję rozrobioną łyżkę mąki z wodą i śmietanę. Zupę doprawiam do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 17.02.2014 13:33
smaczna zupka
gosia56 12.02.2014 09:19
pyszna zupa
caralajna 28.01.2014 20:47
na pewno smaczna
Iwusia 01.10.2013 23:15
lubię takie zupki
Pietruszka 08.09.2013 10:22
bardzo lubię zupę kalafiorową
IwonaDD 01.08.2013 11:35
moja ulubiona !!!!!
IwonaKa 30.07.2013 11:42
pycha zupka,bardzo lubie kalafiorową
Krystyna32 26.05.2013 16:48
bardzo lubię
IKrakowianka 14.10.2012 09:17
bardzo lubię
kate.500 17.09.2012 08:33
pyszna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat