Zupa kalafiorowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1
  • warzywa mrożone

    200 g
  • woda

    1,5 litra
  • śmietana 18-procentowa

    200 ml
  • kostka rosołowa

    3
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę zagotowujemy. Wrzucamy warzywa mrożone i kalafiora podzielonego na kawałki. Dodajemy kostki i mieszamy. Gotujemy około 8 minut. Na koniec zaciągamy gęstą śmietaną. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 23.03.2013 00:46
smaczna zupka
romanrafal 22.01.2012 08:26
smaczna
Teresa19 14.12.2011 07:59
pyszna zupa
Robert10 10.12.2011 15:34
jedna z moich ulubionych
Grazyna0211 08.12.2011 08:23
smaczna zupka
kate.500 07.12.2011 08:30
smaczna
olkaaa 04.12.2011 10:42
extra
Magdalena80 29.11.2011 22:24
żadną zupką nie pogardzę :)
Dorian 29.11.2011 11:35
moja ulubiona
Justyna Jussstiii 27.11.2011 09:36
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat