Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Sałatka:
-
sałata lodowa
1 opakowanie -
pomidorki koktajlowe
5 sztuk -
jajko
5 sztuk -
fasolka szparagowa
30 dag -
żółta i czerwona papryka
2 sztuki -
cebula dymka ze szczypiorkiem
1 sztuka -
tuńczyk
1 puszka
Sos:
-
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy polski Prymat
1 opakowanie -
woda
3 łyżki -
oliwa
3 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Sałatka nicejska
- przepis na sałatkę nicejską
- sałatka z jajkiem i tuńczykiem
1. Jajka obrać i pokroić na cząstki.
2. Pomidory umyć, osączyć i pokroić na ósemki.
3. Fasolkę opłukać, obrać z włókien, ugotować do miękkości w lekko posolonej i posłodzonej wodzie, odcedzić i ostudzić.
4. Dymkę obrać, umyć i pokroić w plasterki z częścią szczypioru.
5. Paprykę oczyścić z nasion, opłukać i pokroić w paski.
6. Pomidory, paprykę, jajka i kawałki tuńczyka ułożyć równomiernie na kawałkach sałaty. Posypać cebulą i szczypiorem. Polać sosem polskim koperkowo-ziołowym Prymat.
Do sałatki możecie dodać ulubione oliwki - czarne lub zielone.![]()
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się