Sałatka nicejska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

sałatka

  • sałata BRASILIANA eisberg

    1 opakowanie
  • pomidor

    5 sztuk
  • jajka

    5 sztuk
  • fasolka szparagowa

    30 dag
  • żółta i czerwona papryka

    2 sztuki
  • cebula dymka

    1 sztuka
  • tuńczyk

    kawałki

sos

  • Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy polski Prymat

    1 opakowanie
  • woda

    3 łyżki
  • oliwa

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka obrać i pokroić na cząstki. Pomidory umyć, osączyć i pokroić na ósemki. Fasolkę opłukać, obrać z włókien, ugotować do miękkości w lekko posolonej i posłodzonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Dymkę obrać, umyć i pokroić w plasterki z częścią szczypioru. Paprykę oczyścić z nasion, opłukać i pokroić w paski. Pomidory, paprykę, jajka i oliwki ułożyć równomiernie na kawałkach sałaty. Posypać cebulą i szczypiorem. Polać sosem koperkowo-ziołowym polskim.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bietka 21.11.2017 14:20
Ładnie się prezentuje i musi być bardzo smaczna : )
Wiktoria29 10.06.2016 21:46
bardzo lubię taką

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat