Sałatka nicejska

Sałatka nicejska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Sałatka nicejska z sosem koperkowo-ziołowym świetnie sprawdzi się jako danie lunchowe lub obiadowe. Podawajcie ją z ulubionym pieczywem. 

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Sałatka:

  • sałata lodowa

    1 opakowanie
  • pomidorki koktajlowe

    5 sztuk
  • jajko

    5 sztuk
  • fasolka szparagowa

    30 dag
  • żółta i czerwona papryka

    2 sztuki
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    1 sztuka
  • tuńczyk

    1 puszka

Sos:

  • Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy polski Prymat

    1 opakowanie
  • woda

    3 łyżki
  • oliwa

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Sałatka nicejska

  • przepis na sałatkę nicejską
  • sałatka z jajkiem i tuńczykiem

1. Jajka obrać i pokroić na cząstki.

2. Pomidory umyć, osączyć i pokroić na ósemki.

3. Fasolkę opłukać, obrać z włókien, ugotować do miękkości w lekko posolonej i posłodzonej wodzie, odcedzić i ostudzić.

4. Dymkę obrać, umyć i pokroić w plasterki z częścią szczypioru.

5. Paprykę oczyścić z nasion, opłukać i pokroić w paski.

6. Pomidory, paprykę, jajka i kawałki tuńczyka ułożyć równomiernie na kawałkach sałaty. Posypać cebulą i szczypiorem. Polać sosem polskim koperkowo-ziołowym Prymat.

Doradca Smaku
Do sałatki możecie dodać ulubione oliwki - czarne lub zielone.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bietka 21.11.2017 14:20
Ładnie się prezentuje i musi być bardzo smaczna : )
Wiktoria29 10.06.2016 21:46
bardzo lubię taką

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat