Zupa kalafiorowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porcje rosołowe

    0,5 kg
  • kalafior

    1 szt
  • przyprawy

    do smaku
  • śmietana 18 proc

    1 szt.
  • włoszczyzna

    1 (krojona w paski)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugoitować wywar mięsno-warzywny.Do gotującego się wywaru wrzucić kalafior w różyczkach.otować aż będzie miękki.Na sam koniec dodać śmietany.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malinka 17.02.2013 13:02
Jedna z moich ulubionych zup, pycha!
gusia1000 08.05.2011 19:26
Lubię taką zupę.
Marta98 11.02.2011 19:12
libie kalafiorową
RenataZ-et 07.02.2011 19:44
Zupa kalafiorowa zawsze mi smakuje :)
magical66 15.01.2011 21:18
ja również bardzo lubię taką zupę
buksiak12 18.09.2010 14:10
mniam mniam
goofy9 19.08.2010 16:46
i do tego lane ciasto i ... niego w gębie :)
Matik 04.08.2010 11:17
super
Monika193 31.07.2010 19:13
uwielbiam taką zupę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat