Zupa kalafiorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion

    2 litry
  • śmietana

    1 kubek
  • kalafior

    400 gram
  • marchewka

    1 sztuka
  • seler

    0,5 sztuki
  • ziemniaki

    3 sztuki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • kucharek w płynie

    do smamku
  • Koperek suszony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bulion gotujemy, wszystkie warzywa obieramy i płuczemy. Ziemniaki kroimy w kostkę a marchewke i selera w zapałkę. Warzywa dodajemy do bulionu, po 20 minutach dodajemy umytego i podzielonego na różyczki kalafiora. Gotujemy 15 minut ,dodajemy śmietanę. Doprawiamy do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewaa 22.10.2011 22:53
bardzo lubię
Gonia555 28.08.2011 21:40
moja teżżż...
kate.500 19.05.2011 08:46
moja ulubiona zupka...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat