Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z pieczarkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół drobiowy 2 l
ziemniaki 2 sztuki
marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
por kawałek
seler korzeniowy kawałek
brokuł 1/2 sztuki
zielona fasolka szparagowa 100 gram
pieczarki 5-6 sztuk
śmietana kwaśna 150 ml
Liść laurowy suszony Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
Majeranek suszony Prymat
tymianek
pieprz
sól do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z pieczarkami




Warzywa dowolnie pokroić, dodać ziele angielskie, liść laurowy i rosół, gotować 15 minut.
Pieczarki oczyścić, pokroić i dodać do zupy. Majeranek i tymianek dodać w takiej ilości jak lubimy. Gotować do miękkości warzyw. Doprawić solą i pieprzem.
Śmietanę wymieszać z niewielką ilością zupy i wlać do reszty. Podawać posypaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 15.04.2015 09:15
smaczna zupka
dollce 08.02.2015 10:27
Fajna zupka
gosia1988 07.02.2015 20:42
pyszna zupka
Malinka 07.02.2015 20:27
Zjadłabym taką zupkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak