Zupa jarzynowa z dynią i królikiem dla malucha

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • królik

    10 g
  • dynia

    20 g
  • marchewka

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    10 g
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    2 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • ziele angielskie

    1 szt
  • natka pietruszki

    1 liść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięsko z królika dokładnie umyć, zalać zimną wodą i zagotować. Do gotującej wody dodać liść laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Marchewkę, pietruszkę i seler pokroić w drobną kostkę i dodać do zupy. Gdy mięsko z królika zmięknie należy wyłowić je z zupy i drobno pokroić. Z zupy wyłowić liść laurowy, pieprz i ziele angielskie. Pokrojone mięsko z powrotem wrzucić do zupy. Dynię pokroić w drobną kostkę i wrzucić do garnka. Gdy wszystkie warzywa będą już miękkie nalać na talerz i posypać z wierzchu pokrojoną natką pietruszki.
Dynię zawsze trzeba wrzucać później, inaczej rozgotuje się zanim reszta warzyw zmięknie. Gotując zupkę dla maluszka poniżej 8 miesiąca mięsko należy gotować osobno, a całą zupkę należy zmiksować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 06.09.2016 23:20
Dla dzieci pyszna zupka i sama też zjem ze smakiem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat