Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 20 dag
pietruszka 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
ziemniaki 6 sztuk
pierś z kurczaka 25 dag
cebula
liście selera 3 łyżki
sól
pieprz kolorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa

Pierś kurczaka myjemy, zalewamy wodą 1, 2 litra, dodajemy marchewkę, pietruszkę pokrojone w zapałki oraz cebulę. Ziemniaki obieramy kroimy w kostkę dodajemy do zupy. Miękką pierś z kurczaka wyciągamy, kroimy w kostkę. Pod koniec gotowania dodać różyczki brokuła. Doprawiamy zupę do smaku, dodajemy pokrojone mięso, posypujemy liśćmi siekanymi selera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Teresa19 02.12.2011 18:03
moja ulubiona
halina16 14.10.2011 17:54
bardzo dobra zupa
byMJ 26.08.2011 21:42
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak