Zupa jarzynowa

Zupa jarzynowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    3 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • marchew

    2 szt
  • seler

    1 kawałek
  • groszek mrożony

    0,5 op
  • fasolka szparagowa

    0,5 op mrożone
  • por (biała część)

    1 kawałek
  • śmietana 18 proc

    0,5 szklanki
  • mąka pszenna

    1 lyzka
  • sól do smaku

    . do smaku
  • pieprz

    . do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


Ziemniaki, pietruszkę, seler, marchew obieramy, myjemy i kroimy w kostkę (pietruszkę i seler w drobniejszą). Wrzucamy do garnka. Wlewamy wodę, zagotowujemy. Po 5 minutach dodajemy posiekanego pora, wrzucamy groszek i fasolkę, gotujemy do miękkości warzyw. Następnie w pół szklanki zimnej wody roztrzepujemy mąkę, dodajemy śmietanę. Hartujemy i wlewamy do zupy. Doprawiamy solą i pieprzem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

caralajna

01.12.2014 14:38
bardzo smaczna

smakowita

30.11.2014 13:58
u mnie w domu często króluje taka pyszna zupka ,

mysza75

30.11.2014 10:27
jaka fajna zupka i zdrowa

Anna169Hosz

30.11.2014 10:12
Smaczna, klasyczna zupka!

engie23

30.11.2014 10:11
super wygląda

noninka77

30.11.2014 09:37
Moja ulubiona :)

Sroczka

30.11.2014 08:31
Taką zupę z chęcią zjem na obiad.

Beatris

30.11.2014 08:24
Mnóstwo warzyw w tej zupce, tak jak lubię... Pycha:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat