Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1,5 litra
marchewka 3 szt
ziemniaki 5 szt
ryż 1 torebka
mrożona zielona fasolka 10 dag
kostka rosołowa 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa

Ziemniaki i marchewki obrać pokroić w kostkę i włożyć do garnka. Następnie zalać wodą dodać fasolkę i gotować. Po około 10 minutach dodać ryż, kostkę rosołową i przyprawy do smaku. Gotować około 15 - 20 minut aż ryż będzie miękki. Przed podaniem można posypać natką pietrzuszki.
Zupa jest specyficzna bo nie gotowana na kości ani żadnym mięsku, ale jest pyszna.
SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 04.05.2013 20:54
ja za zupami jarzynowymi nie przepadam
parysek10 21.09.2012 16:23
dawno nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak