Zupa jarzynowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    40 dag
  • sól

  • marchewki

    40 dag
  • seler naciowy

    30 dag
  • rosół warzywny

    1 litr
  • cebula

  • Liść laurowy suszony Prymat

    3-4 listki
  • papryka czerwona

    2 szt.
  • cukinie

    2 szt.
  • oliwa

    2 łyżki
  • tymianek

  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki podzielić na połówki, zalać osolonym wrzątkiem, gotować 20 minut. Marchewki i seler pokroić na małe kawałki. Zagotować rosół. Włożyć marchew, seler, listki laurowe i ziarenka pieprzu, gotować 15 minut. Cukinię, cebulę i paprykę pokroić na kawałki, podsmażyć. Przyprawić na pikantnie solą i pieprzem, wymieszać z posiekanym tymiankiem. Ziemniaki i podsmażone warzywa włożyć do rosołu, jeszcze raz zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat