zupa jagodowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    6 łyżek
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżeczka
  • śmietana

    ½ szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyścić owoce, wrzucić do półtora lira wrzącej wody, przykryć- zagotować. owoce przetrzeć przez sito, osłodzić, podprawić mąką ziemniaczaną rozrobioną z odrobiną wody, zagotować, schłodzić. Przy podaniu do każdej porcji jako dodatek włożyć łyżkę śmietany. Zupę można jeść czystą ale można też z dodatkiem np.: makaronu, lanych klusek czy też ryżu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat