Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa jagodowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 6 łyżek
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
śmietana ½ szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa jagodowa

Oczyścić owoce, wrzucić do półtora lira wrzącej wody, przykryć- zagotować. owoce przetrzeć przez sito, osłodzić, podprawić mąką ziemniaczaną rozrobioną z odrobiną wody, zagotować, schłodzić. Przy podaniu do każdej porcji jako dodatek włożyć łyżkę śmietany. Zupę można jeść czystą ale można też z dodatkiem np.: makaronu, lanych klusek czy też ryżu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak