ZUPA JABŁKOWA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1 kg
  • śmietana

    1 szkl
  • mleko

    1 szkl
  • laska wanili

    1/2 szt.
  • cynamon

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte jabłka pokroić na kawałki nie usuwając gniazd nasiennych. Zalać szklanką wrzącej wody dodać przekrojoną wanilię. Jabłka przegotować, ostudzić i przetrzeć przez sitko. Dodać mleko i śmietanę. Doprawić cynamonem i cukrem. Podawać na zimno lub ciepło.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jeta72 13.06.2013 12:34
smaczna zupka :-)
anemon 13.04.2013 12:11
Bardzo lubię zupy owocowe.
junox 20.12.2011 22:22
bardzo ciekawa
IZABELA29 17.12.2011 11:29
ciekawe jak smakuje
ben-ka 17.12.2011 09:52
takiej jeszcze nie jadłam.
Motorek 09.12.2011 13:05
super
smakoszek 28.11.2011 14:23
coś nowego
cooleczka 25.11.2011 08:07
wydaje się być pycha - chcę ją zrobić, ale nie mam wanilii, więc spróbuję z cukrem waniliowym :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat