Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gyros

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
przyprawa gyros 1 opakowanie
zupa cebulowa w proszku 2 opakowania
cebula biała 1 sztuka
papryka czerwona 2 sztuki
fasola czerwona z puszki 1 puszka
sos cygański 1 butelka
sos chili 1 butelka
śmietana 18 proc 500 g
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gyros

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Przyprawiamy przyprawą gyros. Najlepiej będzie, gdy odstawimy na noc do lodówki żeby przeszło smakiem.
Krok 1 - Zupa gyros foto
2
Smażymy na odrobinie oliwy. Następnie smażymy pokrojoną w kostkę paprykę i cebulę.
Krok 2 - Zupa gyros foto
3
Zupy cebulowe mieszamy z wodą i gotujemy około 10 minut. Po tym czasie dodajemy usmażonego kurczaka, paprykę i cebulę.
Krok 3 - Zupa gyros foto
4
Fasolę czerwoną przepłukujemy zimną wodą i dodajemy do zupy. Mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu. Kociołek cygański mieszamy z 400ml wody. Gotujemy. Gdy zgęstnieje, dodajemy do zupy. Mieszamy i gotujemy około 15 minut.
Krok 4 - Zupa gyros foto
5
Dodajemy śmietanę, jednocześnie mieszając żeby się nie zważyła. Zagotowujemy i gotowe. Podajemy z grzankami lub tostami.
Krok 5 - Zupa gyros foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak