Zupa gulaszowa z wieprzowiną

Zupa gulaszowa z wieprzowiną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    30 dag
  • pieczarki

    250 g
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
  • papryka ostra mielona

    1 łyżeczka
  • cebula

    1 sztuka
  • liść laurowy

    1 sztuka
  • ziele angielskie

    3 sztuki
  • mąka

    2 łyżki
  • sól do smaku

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa gulaszowa z wieprzowiną foto
Mięso myjemy, suszymy i kroimy w kostkę.
Krok 2 - Zupa gulaszowa z wieprzowiną foto
Cebulę obieramy, drobno kroimy. Pieczarki kroimy w plasterki.
Krok 3 - Zupa gulaszowa z wieprzowiną foto
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda i kroimy w plasterki. Mięso podsmażamy na rozgrzanym oleju, oddajemy cebulkę. Całość chwilę smażymy. Dodajemy pieczarki. Jak będą uduszone dodajemy paprykę. Całość chwilę dusimy i zalewamy wodą. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie. Całość dusimy około 60minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy i zagotowujemy całość. Na koniec zagęszczamy mąką i doprawiamy do smaku. Smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jodaj

17.06.2014 07:38
uwielbiam gulaszową :) 1 na 2 tygodnie staram się ją robić

gibli

04.06.2014 15:36
bardzo dobra zupka)

Kejti

26.04.2014 23:39
Fajna zupka :-)

berys18

14.04.2014 08:59
przepyszna zupka

Zdzisław

13.04.2014 22:11
dla mnie smaczna potrawa na talerzu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat