Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa z wieprzowiną

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 30 dag
pieczarki 250 g
papryka czerwona 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 3 sztuki
mąka 2 łyżki
sól do smaku do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa z wieprzowiną

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy, suszymy i kroimy w kostkę.
Krok 1 - Zupa gulaszowa z wieprzowiną foto
2
Cebulę obieramy, drobno kroimy. Pieczarki kroimy w plasterki.
Krok 2 - Zupa gulaszowa z wieprzowiną foto
3
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda i kroimy w plasterki. Mięso podsmażamy na rozgrzanym oleju, oddajemy cebulkę. Całość chwilę smażymy. Dodajemy pieczarki. Jak będą uduszone dodajemy paprykę. Całość chwilę dusimy i zalewamy wodą. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie. Całość dusimy około 60minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy i zagotowujemy całość. Na koniec zagęszczamy mąką i doprawiamy do smaku. Smacznego
Krok 3 - Zupa gulaszowa z wieprzowiną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 17.06.2014 07:38
uwielbiam gulaszową :) 1 na 2 tygodnie staram się ją robić
gibli 04.06.2014 15:36
bardzo dobra zupka)
Kejti 26.04.2014 23:39
Fajna zupka :-)
berys18 14.04.2014 08:59
przepyszna zupka
Zdzisław 13.04.2014 22:11
dla mnie smaczna potrawa na talerzu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak