Zupa gulaszowa z szynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    50 dkg
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • olej do smażenia

  • cebula

    1 duża sztuka
  • czosnek

    3 duże ząbki
  • marchewki

    3 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • por

    50 g
  • seler korzeniowy

    50 g
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 czubata łyżka
  • ziemniaki

    4 średnie sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa gulaszowa z szynką foto
Mięso pokroić w kostkę, oprószyć mąką.
Krok 2 - Zupa gulaszowa z szynką foto
W garnku rozgrzać trochę oleju, mocno zrumienić na nim mięso.
Krok 3 - Zupa gulaszowa z szynką foto
Cebulę pokroić w piórka, dodać do mięsa, zeszklić.
Krok 4 - Zupa gulaszowa z szynką foto
Do mięsa z cebulą wlać ok. 1 l wody, dodać mieloną paprykę, zagotować.
Krok 5 - Zupa gulaszowa z szynką foto
Marchewki i pietruszkę obrać, pokroić w plasterki. Seler obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por oczyścić, drobno pokroić. Czosnek przecisnąć przez praskę.
Krok 6 - Zupa gulaszowa z szynką foto
Warzywa dodać do gotującego się mięsa. Dodać też trochę soli i pieprzu. Gotować pod przykryciem ok. 40 minut.
Krok 7 - Zupa gulaszowa z szynką foto
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić niezbyt dużą kostkę.
Krok 8 - Zupa gulaszowa z szynką foto
Ziemniaki dodać do zupy.
Krok 9 - Zupa gulaszowa z szynką foto
Gotować dalej do miękkości wszystkich składników. W razie potrzeby zupę doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli i pieprzu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ben-ka 23.07.2015 12:24
Treściwa zupka, z mięsem to ja bardzo lubię.....................
misia53 21.07.2015 21:34
przyciąga kolorem aż się chce jeść
IKrakowianka 21.07.2015 19:59
smaczna zupa
mysza75 21.07.2015 18:49
jakie to dobre sama bym zjadła

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat