Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa z brukselką

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Nie będę rozpisywał się o walorach smakowych. Dla mnie jest to idealne połączenie smaków. Ten, kto kocha brukselkę i jej lekko goryczkowy smak, chętnie porwie się na nią.

Składniki:

Składniki:

karkówka wieprzowa 500 gramów
pieczarki 100 gramów
por (biała część) 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
fasolka soi 150 gramów
brukselka 250 gramów
papryka czerwona 1 sztuka
bulion wołowy 1,2 litra
marchewki 2 sztuki
pasta pomidorowa 4 łyżki
sok z kiszonej kapusty 100 mililitrów
Kminek mielony Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
ziemniaki 3-4 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Porada

W przepisie użyliśmy konserwowej fasolki soi.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa z brukselką

Mięso kroimy w kostkę. Pieczarki i marchew kroimy w talarki. Pora kroimy w piórka, czosnek siekamy. Brukselkę oczyszczamy, większe główki kroimy na pół. Paprykę kroimy w paski. Ziemniaki w dużą kostkę.

Mięso, pieczarki, por, brukselkę, marchewkę i ziemniaki podsmażamy na oleju. Przykrywamy i dusimy pod przykryciem, zalewamy wrzącym bulionem. Gotujemy przez kwadrans.

Wrzucamy paprykę, fasolkę wraz z zalewą, pastę z pomidorów, sok z kapusty oraz przyprawy.

Gotujemy do miękkości papryki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak