Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa po kolożwarsku

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1 kg (najlepiej gulaszowa)
Smalec wieprzowy 120 g
cebula 1 duża
pomidory krojone z puszki 1/2 szt (z zalewą)
ziemniaki 1/2 kg
papryka zielona 1 szt
kapusta biała 600 g
estragon 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 20 g
Kminek mielony Prymat 2 g
Pieprz czarny mielony Prymat 3 g
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa po kolożwarsku

Mięso płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w paski (3-4 [długości] cm x1 cm).

W rondlu rozpuszczamy tłuszcz, wrzucamy pokrojone mięso razem z przyprawami, obficie solimy i dusimy razem z posiekaną cebulą. Co jakiś czas podlewamy wodą, by mięso nam się nie przypaliło. Kiedy wołowina będzie półmiękka, dodajemy pokrojoną w paski paprykę, pomidory, ziemniaki (pokrojone w kostkę) i poszatkowana kapustę, zalewamy wodą (tak by wszystkie warzywa były pod wodą). Gotujemy pod przykryciem do miękkości wołowiny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewasylwia 09.03.2016 13:57
Pysznie i kolorowo, zjadłabym taką.
gosia561 08.03.2016 18:04
przepyszna wersja
Wacław 08.03.2016 17:10
pyszna ,konkretna zupa
RenataZ-et 08.03.2016 13:45
bardzo apetycznie wygląda
agaK. 08.03.2016 11:47
Wymyślna i pysznie wygląda.
sliwka 08.03.2016 11:32
Kolorowa i smaczna;)) Uwielbiam takie zupy;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak