Zupa gulaszowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięsa wieprzowego

    1-2 kilogramy
  • zielona papryka

    1 sztuka
  • pieczarek świeżych

    20 dag
  • średnie czerwone cebule

    2
  • kostka rosołowa

  • ziela angielskiego

    5 ziaren
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2
  • majeraneku

    szczypta
  • mielonej papryki

    1/4 łyżeczki
  • marchew

  • pietruszka

  • kawałek selera

  • kopiate koncentratu pomidorow.

    3 łyżki
  • sól, pieprz

    szczypta
  • olej

  • papryka czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso sprawić- usunąć zbędny tłuszcz i ew.chrząstki; pokroić w kostkę. Obsmażyć na kilku łyżkach oleju. Przełożyć do większego garnka (min.4 l ) Na pozostałym oleju zeszklić poszatkowana cebulę, dodać do mięsa. Zalać wodą tak aby przykryła mięso + 5 cm ponad (część pewnie odparuje). Gotować. Dorzucić ziele ang., liście, kostkę oraz pokrojone w kosteczkę marchew, pietruszkę i seler. Po ok.50 min. dodać obrane ziemniaki i papryki, pokrojone w niedużą kostkę, oraz pieczarki w półplasterki. Ok.15 min. przed końcem gotowania dodać sproszkowana paprykę, sól, pieprz, koncentrat pomidorowy, zamieszać. Gulasz rozrobić w ok.200 ml gorącej wody, dolać do zupy i gotować jeszcze chwile, aż zgęstnieje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat