Zupa gulaszowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka 2 szt.

  • pietruszka, 1 szt

  • seler, 1/2 szt

  • kiełbasa wedzona, 20 dkg

  • ziemniaki, 5 szt

  • sól, pieprz do smaku

  • cukinia

    1/2 szt.
  • groszek konserwowy

    1/2 puszki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na oleju podsmażamy cebule i kiełbasę. Zalewamy wodą i dodajemy kolejno pokrojone marchew, pietruszkę, seler, ziemniaki. Gotujemy do miękkości, dodajemy groszek i przyprawiamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 10.07.2013 05:40
konkretna zupka
pacpaw 07.11.2012 19:54
lubię gęste zupki a do tego jak tak wyglądają to tylko palce lizać
Izabela/bella81 06.11.2012 09:53
apetyczna
Ada-Gaba 03.11.2012 17:33
apetyczna
IZABELA29 30.08.2012 10:12
bradzo smaczna polecam
Kuchareczka2 13.07.2012 12:42
pyszna zupka
Hefalump 16.01.2012 11:41
mniam!
SylwiaMagdaSabin 18.12.2011 09:18
wyglada fajnie
Goya 10.05.2011 18:57
mniam
Beata73 11.02.2011 16:39
wspaniala

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat