Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
karkówka
500 g -
papryka czerwona
4 szt -
papryka zielona
2 szt -
marchew
1 szt -
korzeń pietruszki
1 szt -
cukinia
1 szt -
cebula biała
1 szt -
cebula czerwona
1 szt -
ziemniaki
6 szt -
sól
do smaku -
pieprz
do smaku -
Papryka ostra mielona Prymat
do smaku -
Ziele angielskie mielone Prymat
1/2 łyżeczki -
koncentrat pomidorowy
5 łyżeczek -
olej
Przepis i sposób przygotowania Zupa gulaszowa
Jak się zarumieni dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę białą i czerwoną.
Podsmażamy tak długo, aby cebulka zrobiła się szklista, a następnie odstawiamy.
Paprykę czerwoną i zieloną kroimy w kostkę i wrzucamy na garnka na rozgrzany olej.
Dusimy chwilę, po czym solimy odrobinę.
Zalewamy przegotowaną wodą i gotujemy.
Marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę, po czym dodajemy do zupy.
Cukinię obieramy, wydrążamy środek, kroimy w kostkę i również dodajemy do garnka.
Gotujemy aż do miękkości papryki, a następnie dodajemy obrane i pokrojone ziemniaki.
Dodajemy nasze podsmażone mięsko z cebulką.
Doprawiamy solą, pieprzem, papryką ostrą, zielem angielskim oraz lubczykiem.
Jak ziemniaki będą miękkie możemy dodać koncentrat pomidorowy.
Przekładamy zupę do miseczek i dekorujemy posiekanymi listkami bazylii.
Komentarze (3)