Zupa gulaszowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    500 g
  • papryka czerwona

    4 szt
  • papryka zielona

    2 szt
  • marchew

    1 szt
  • korzeń pietruszki

    1 szt
  • cukinia

    1 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • ziemniaki

    6 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Papryka ostra mielona Prymat

    do smaku
  • Ziele angielskie mielone Prymat

    1/2 łyżeczki
  • koncentrat pomidorowy

    5 łyżeczek
  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięsko kroimy w drobną kostkę, solimy i pieprzymy oraz podsmażamy na złoty kolor.
Jak się zarumieni dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę białą i czerwoną.
Podsmażamy tak długo, aby cebulka zrobiła się szklista, a następnie odstawiamy.
Paprykę czerwoną i zieloną kroimy w kostkę i wrzucamy na garnka na rozgrzany olej.
Dusimy chwilę, po czym solimy odrobinę.
Zalewamy przegotowaną wodą i gotujemy.
Marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę, po czym dodajemy do zupy.
Cukinię obieramy, wydrążamy środek, kroimy w kostkę i również dodajemy do garnka.
Gotujemy aż do miękkości papryki, a następnie dodajemy obrane i pokrojone ziemniaki.
Dodajemy nasze podsmażone mięsko z cebulką.
Doprawiamy solą, pieprzem, papryką ostrą, zielem angielskim oraz lubczykiem.
Jak ziemniaki będą miękkie możemy dodać koncentrat pomidorowy.
Przekładamy zupę do miseczek i dekorujemy posiekanymi listkami bazylii.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
everay 08.10.2013 15:07
lubię to!!:))
Lis 08.10.2013 00:35
ale mam smaka na taką zupkę:)
Mysiunia 07.10.2013 19:59
znakomita! smakowałaby mi :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat