Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa

5.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka
500 g
papryka czerwona
4 szt
papryka zielona
2 szt
marchew
1 szt
korzeń pietruszki
1 szt
cukinia
1 szt
cebula biała
1 szt
cebula czerwona
1 szt
ziemniaki
6 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
Ziele angielskie mielone Prymat
1/2 łyżeczki
koncentrat pomidorowy
5 łyżeczek
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa

Mięsko kroimy w drobną kostkę, solimy i pieprzymy oraz podsmażamy na złoty kolor.
Jak się zarumieni dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę białą i czerwoną.
Podsmażamy tak długo, aby cebulka zrobiła się szklista, a następnie odstawiamy.
Paprykę czerwoną i zieloną kroimy w kostkę i wrzucamy na garnka na rozgrzany olej.
Dusimy chwilę, po czym solimy odrobinę.
Zalewamy przegotowaną wodą i gotujemy.
Marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę, po czym dodajemy do zupy.
Cukinię obieramy, wydrążamy środek, kroimy w kostkę i również dodajemy do garnka.
Gotujemy aż do miękkości papryki, a następnie dodajemy obrane i pokrojone ziemniaki.
Dodajemy nasze podsmażone mięsko z cebulką.
Doprawiamy solą, pieprzem, papryką ostrą, zielem angielskim oraz lubczykiem.
Jak ziemniaki będą miękkie możemy dodać koncentrat pomidorowy.
Przekładamy zupę do miseczek i dekorujemy posiekanymi listkami bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

everay 08.10.2013 15:07
lubię to!!:))
Lis 08.10.2013 00:35
ale mam smaka na taką zupkę:)
Mysiunia 07.10.2013 19:59
znakomita! smakowałaby mi :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak