Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa gulaszowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 60 dag
pieczarki 20 dag
cebula 2 szt
papryka czerwona 1 szt
ziemniaki 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt
chili do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
koncentrat pomidorowy do smaku
kminek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa gulaszowa

Mięso umyć pokroić w mniejszą kostkę i podsmażyć , zalać wodą, dodać sól, listek i ziele angielskie dusić na wolnym ogniu. Pieczarki umyć pokroić w plasterki, podsmażyć i dodać do gotującego się mięsa. Cebulę pokroić w grubszą kostkę, paprykę w kostkę lub paski, podsmażyć i dodać gdy mięso będzie prawie miękkie. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę i dodać do zupy. Gotować wszystko razem aż do miękkości ziemniaka. Na koniec dodać łyżkę koncentratu pomidorowego, paprykę chili , magi, pieprz, i kminek i słodką paprykę. Zupę można lekko zaciągnąć zawiesiną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 23.09.2012 11:08
lubię zupę gulaszową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak